Kommande programpunkter

Den här våren och sommaren liknar inget annat, men i trädgårdarna växer det och blommar som vanligt i alla fall. Och det är vårt stora gemensamma intresse.

Vi har ju inte kunnat genomföra de planerade programmen. Men det borde gå bra att samlas till trädgårdsvandringarna i sommar.
Utomhus ska vi kunna träffas och förutsätta att besökarna tar god hänsyn till varandra.

Eftersom allting fortfarande är osäkert och på kort tid kan ändras hit eller dit, är det inte så stor mening att vi ännu ger ut ett program för hösten. Men i mailutskick till medlemmarna och på denna vår hemsida kan vi lägga ut, det vi tror att vi kan genomföra. Det som blivit inställt kanske kan komma nästa år.

Glöm inte att ta med eget fika och lotterivinster till våra möten.

På våra möten finns odlingstillbehör att köpa t.ex. krukor, pennor, etiketter, vermikulit, perlit, gödsel och snigelmedel.2020


Söndag 12 juli kl. 14

Trädgårdsvandring

Susanne Smedberg, Broddarp, Skillingaryd
Trädgården är på ca 1900 kvm. Den är indelad i många olika slags rum, t.ex woodland, kryddträdgård, grusträdgård, stenparti etc.

Ingvar Andersson, Fiskaby, Hok

Många olika träd och buskar, vidsträckta blomrabatter och en stor trädgårdsdamm med bl.a. störar.
Här fikar vi och håller vårt lotteri.


Söndag 2 augusti  kl 14

Trädgårdsvandring i växjötrakten

Thomas Lissing, Växjö

"Vår trädgård, som är under uppbyggnad, ska bli vår utsikt mot Medelhavet. Här växer blåregn, fikonträd, vinrankor, palmer, kamelia, kaktusar, fackelliljor, trumpetranka och passionsblomma. Alla på friland, hela året om. Det är just det som är min trädgårdspassion, att få exotiska växter att trivas i Småland. I augusti blommar hibiskus och fuchsia som bäst, och med lite tur även de pampiga yuccaplantorna."

Kerstin Bohlin, Villa Fresco, Tolg

Trädgården är uppbyggd med 100% passion och massor av inspiration från den engelska trädgårdskulturen med en touch av Småland. Inte många raka linjer finns i trädgården mest mjuka organiska former allt uppdelat i vackra rum. Det bästa med trädgård är att man aldrig blir klar, det är ett pågående projekt som vilket kärleksförhållande som helst!

Här fikar vi och håller vårt lotteri

Söndag 9 augusti kl 14-17

Trädgårdsfest hos Bengt i Gemla

Bengt Gustavsson, Brändabacken 4   Gemla

Vi träffas i trädgården hos Bengt och Lilian.
Njuter av växtligheten. Pratar växter. Umgås.
Tipspromenad med vinster. Lotteri som vanligt.
Ta med egen fikakorg (även ev. dricka till korven).

Grillad korv med bröd 20 kr/st. Bokas i förväg, senast 1 vecka innan
till Märta Göransson stass.mgoransson@gmail.com 0472-341 64.

 Ställs in vid regnigt väder, meddelas i så fall via mail under morgonen samma dag.

Villaträdgård på drygt 1 000 kvm som har vuxit fram under mer än 25 år.
Här finns damm, stenpartier, torvparti, växthus, köksträdgård, kryddväxter och många vanliga och ovanliga perenner, träd och buskar. Vi använder armeringsjärn som växtstöd till klematis och andra klängväxter. Natursten finns det gott om i trädgården. Växtsäsongen börjar tidigt med olika lökväxter och många sorters julrosor. Därefter kommer orkidéer, pioner, olika sorters perenner, gammaldags buskrosor, liljor, flox….. Finns även många olika funkior……

Det är inte realistiskt att åka på höstresa
lördagen 22 augusti. 

Den blir alltså inställd.