Kommande programpunkter

Glöm inte att ta med eget fika och lotterivinster till våra möten.

På våra möten finns odlingstillbehör att köpa t.ex. krukor, pennor, etiketter, vermikulit, perlit, gödsel och snigelmedel.2020


Vi har nu fått meddelande om att Trädgårdsdagen på Tyrolen måste ställas in p.g.a risk för spridning av coronasmitta.

Söndag 10 maj

Växtmarknad - Trädgårdsdag på Tyrolen, Blädinge

Även vår resa till Skåne måste ställas in.

Söndag 24 maj

Vårresa till västra Skåne

Ulf och Anna Hemdal, Allerum
Detta är en äldre villaträdgård med stora träd, som ger skydd mot västanvinden. Ett gammalt valnötsträd ger skugga åt växter, som trivs i woodland, såsom gulbladiga japanska lönnar, hostor, vita krolliljor, presidentsippa, lunddocka och ormbunkar.  En magnolia med grova stammar vittnar också om att detta är en trädgård som nått ”mogen” ålder. 

Göran och Birgitta Rosendahl, Ängelholm
Stor villaträdgård vid Rönne å. Såväl stora rododendron som små rariteter. Den ligger i ett vackert villaområde längs ån och är uppbyggd i etage. Helheten med huset, det pampiga växthuset, de vackra gångarna i olika stensättning, nivåerna, växtvalet, dammen med sitt tillflöde, bron, mixen av det färgrika i kombination av lugna gröna partier och framför allt detaljerna avslöjar en fingertoppskänsla för det gröna rummet.

Anders och Yvonne Johnsson, Munka Ljungby
Större villatomt i Munka-Ljungby på 1218 kvm. Mycket med barrväxter/minibarr, berberis, lönnar, hostor, ormbunkar, ljung, taklökar, delosperma, kaktusar, cercis, martorn, långblommande perenner. Kombinerar växter, färger, och former. Det finns även en del dvärgväxter av tex rönn, kastanj, hybridtrollhassel, björk, lind, alm.

Horsabäcks Perenner, Våxtorp
En plantskola med ett brett sortiment av perenner/alpiner, prydnadsgräs, ormbunkar och kryddväxter. Allt vårdat med omsorg, vilket ger plantor som är friska och välmående. Här finns en trevlig visningsträdgård där Du kan titta närmare på växterna i fridfull lantlig miljö

Mari och Tommy Nilsson, Markaryd
Trädgården är utformad med många olika höjder med planteringar, där allting kretsar kring dammar och en bäck som rinner genom trädgården. Att se växterna speglas i vattenytan ger trädgården en ytterligare dimension. För att skapa spänning har Tommy och Mari byggt olika rum, en pergola överväxt med humle skapar ett rum i trädgården, som ger spänning och gör att man vill se mer. 

Söndag 12 juli kl. 14

Trädgårdsvandring

Ingvar Andersson, Fiskaby, Hok

Många olika träd och buskar. vidsträckta blomrabatter och en stor trädgårdsdamm med bl.a. störar.

Ytterligare en trädgård  men planeringen är ännu inte helt klar.

Söndag 2 augusti  kl 14

Trädgårdsvandring i växjötrakten

Thomas Lissing, Växjö

"Vår trädgård, som är under uppbyggnad, ska bli vår utsikt mot Medelhavet. Här växer blåregn, fikonträd, vinrankor, palmer, kamelia, kaktusar, fackelliljor, trumpetranka och passionsblomma. Alla på friland, hela året om. Det är just det som är min trädgårdspassion, att få exotiska växter att trivas i Småland. I augusti blommar hibiskus och fuchsia som bäst, och med lite tur även de pampiga yuccaplantorna."

Kerstin Bohlin, Villa Fresco, Tolg

Trädgården är uppbyggd med 100% passion och massor av inspiration från den engelska trädgårdskulturen med en touch av Småland. Inte många raka linjer finns i trädgården mest mjuka organiska former allt uppdelat i vackra rum. Det bästa med trädgård är att man aldrig blir klar, det är ett pågående projekt som vilket kärleksförhållande som helst!

Här fikar vi och håller vårt lotteri

Söndag 9 augusti kl 14-17

Trädgårdsfest hos Bengt i Gemla

Bengt Gustavsson, Brändabacken 4   Gemla

Vi träffas i trädgården hos Bengt och Lilian.
Njuter av växtligheten. Pratar växter. Umgås.
Tipspromenad med vinster. Lotteri som vanligt.
Ta med egen fikakorg (även ev. dricka till korven).

Grillad korv med bröd 20 kr/st. Bokas i förväg, senast 1 vecka innan
till Märta Göransson stass.mgoransson@gmail.com 0472-341 64.

 Ställs in vid regnigt väder, meddelas i så fall via mail under morgonen samma dag.

Villaträdgård på drygt 1 000 mí som har vuxit fram under mer än 25 år.
Här finns damm, stenpartier, torvparti, växthus, köksträdgård, kryddväxter och många vanliga och ovanliga perenner, träd och buskar. Vi använder armeringsjärn som växtstöd till klematis och andra klängväxter. Natursten finns det gott om i trädgården. Växtsäsongen börjar tidigt med olika lökväxter och många sorters julrosor. Därefter kommer orkidéer, pioner, olika sorters perenner, gammaldags buskrosor, liljor, flox….. Finns även många olika funkior……

Lördag 22 augusti kommer det att bli en höstresa norrut

Planeringen är inte färdig än, men anteckna dagen i kalendern.