Kommande programpunkter

Vid det här laget borde ni redan ha fått ett programutskick - för träffar under vintern och våren. Men som det nu ser ut är det svårt med framförhållningen. Vi hör av oss, så snart vi ser möjlighet att ordna en föreningssamling igen.

Hur det än blir, har vi nu en varm årstid, då vi kan ha utomhusaktiviteter. Trädgårdsvandringar är ju självklara för STASS. 

Har Du användbara idéer för annat är Du mycket välkommen att höra av Dig till ordf. Bengt eller någon annan i styrelsen.

Glöm inte att ta med eget fika och lotterivinster till våra möten. Obs, sätt namnetikett på växter till lotteriet!

På våra möten finns odlingstillbehör att köpa t.ex. krukor, pennor, etiketter, vermikulit, perlit, gödsel och snigelmedel.2021


Söndag 1 augusti kl 14

Trädgårdsfest hos 

ordf. Bengt Gustavsson Brända Backen 4, Gemla

Vi se oss om hos Bengt o Lilian. Vi njuter av växtligheten och umgås med varandra. Vi testar våra kunskaper på en tipspromenad. Vi blir bjudna på korv med tillbehör. Därför behöver vi också få in anmälan till festen. Kontakta Bengt 070-678 57 10  bengt.gemla@telia.com  eller Märta Göransson stass.mgoransson@gmail.com senast onsd. 28/7

Glöm inte att ta med ev. övrigt till fikat och lotterivinster - med namnetiketter på växter till vinstbordet.


Söndag 12 september kl 14

Trädgårdsbesök hos 

Annika Christoffersson Sjöudden, Aneboda, Lammhult

Vi får se en trädgård under uppbyggnad efter en flytt. Annika samlar dahlior och odlar för närvarande 350 sorter. Hon har själv importerat från USA, Canada, Kina, Japan och övriga Europa, och därför har hon många unika dahlior. 

Jenny och Magnus Arvidsson, Östergårdsvägen 20, Bor

Jenny skriver: "Vi flyttade in i en 60-talsträdgård för fyra år sedan. En stor bok, barrväxter, och lite olika buskage var det enda vi med säkerhet kunde identifiera. Resten var antingen vildvuxet eller nedkapat. Sakta bygger vi upp en trädgård efter trädgårdens egna önskemål och förutsättningar. Viss hänsyn tas förstås till vad grannar gräver upp och lämnar in till oss, vad vi får av släkt och vänner, samt vad vi själva köper. Välkomna till en insektsvänlig och lite småstökig trädgård, där den biologiska mångfalden står i fokus!"

Här fikar vi och har vårt lotteri.

Glöm inte att ta med  fika och lotterivinster.

Söndag 10 oktober kl 14

Ulf Sill: Ovanliga lund och bladväxter.

Växtförsäljning

Plats: Meddelas senare