Kommande programpunkter

Under vinterhalvåret träffas vi inomhus för föreläsningar och under sommarhalvåret har vi utomhusaktiviteter med många intressanta trädgårdsvandringar.

Har Du användbara idéer för annat är Du mycket välkommen att höra av Dig till ordf. Bengt eller någon annan i styrelsen.

Glöm inte att ta med eget fika och lotterivinster till våra möten. Obs, sätt namnetikett på växter till lotteriet!

På våra möten finns odlingstillbehör att köpa t.ex. krukor, pennor, etiketter, vermikulit, perlit, gödsel och snigelmedel.

Vi reserverar oss som vanligt för eventuella ändringar i programmet, men lovar att hålla er uppdaterade.


2022


Lördag 21 maj Trädgårdsresa till Boråstrakten.

Påstigning i Alvesta, Folkets hus 07.00 och 07.35 i Värnamo, Hotell Rasta 

Hemkomst 18.15 Värnamo och 19.00 Alvesta

Vi kommer bland annat att besöka två trädgårdar i Rydal.

Berit och Göran Arvidsson bor på Svalvägen 11 i Rydal. Deras trädgård är på 3000 kvm och ligger i en sluttning mot nordväst. Den är ca 65 år gammal och de har bott där sedan 2015. Det är främst en vår- och försommarträdgård och de växter som dominerar är många olika stora träd som magnolior, lönnar, rönnar, tulpanträd och olika barrväxter. Det finns gott om rhododendron, azaleor, trillium, pioner och en gunnera. En bäck rinner genom delar av trädgården och det finns flera dammar.

Conny och Marianne har bott Forsbackevägen 6 i Rydal i femtio år och odlat växter hela tiden. Trädgården är 1500 kvm och lutar åt öster. Träd och buskar dominerar i deras Woodland garden. Det finns dammar och bäckar och många sittplatser. Kors och tvärs i trädgården är det gångar så man kommer nära från olika håll. Mycket av växterna har de förökat från frö och sticklingar.

Lunch 13.30-14.30 på Östra Vik Golfrestaurang. Observera att lunchen är ganska sen och att du därför kan behöva ta med dig lite rejälare förmiddagsfika.

Vi gör även ett stopp under hemresan på handelsträdgården Cramers där det också går att köpa fika.

Anmälan görs senast 23 april till stass.linnea@gmail.com

(Du behöver vara medlem i STASS)


Söndag 3/7

Tusen trädgårdar

Sveriges största trädgårdsvisning!
En sommardag vartannat år sker det. Då håller trädgårdar över hela Sverige öppet för besök genom evenemanget Tusen Trädgårdar. Öppna upp din trädgård eller vik dagen åt att besöka härliga trädgårdsmiljöer. Alla är välkomna och det är gratis att visa upp sin trädgård!

Sista dag för anmälan är 6 juni!

Klicka här för mer information


Söndag 31/7 klockan 14.00

Trädgårdsfest hos Bengt i Gemla

Bengt Gustavsson, Brändabacken 4   Gemla

Vi träffas i trädgården hos Bengt och Lilian.
Njuter av växtligheten. Pratar växter. Umgås.
Tipspromenad med vinster. 

Villaträdgård på drygt 1 000 kvm som har vuxit fram under mer än 25 år.
Här finns damm, stenpartier, torvparti, växthus, köksträdgård, kryddväxter och många vanliga och ovanliga perenner, träd och buskar. Vi använder armeringsjärn som växtstöd till klematis och andra klängväxter. Natursten finns det gott om i trädgården. Växtsäsongen börjar tidigt med olika lökväxter och många sorters julrosor. Därefter kommer orkidéer, pioner, olika sorters perenner, gammaldags buskrosor, liljor, flox….. Finns även många olika funkior……

Vi blir bjudna på något svalkande på festen och därför behöver vi också få in anmälan så vi vet hur många vi blir. Kontakta Bengt 070 678 57 10, bengt.gemla@telia.com senast onsd 27/7.

Ta med dig lotterivinster och eventuellt fika.

Koordinater (decimal): N 56.8633 E 14.6390

I den centrala rondellen i Gemla svänger man mot "ÖJA, GRANSHOLM".

Efter 460 m sväng till vänster in på Skärvavägen.

Första avtagsvägen till höger är Brända backen. Bengt bor i andra huset på höger sida.